ВІКІМЕЧ 2023 - нагорода за внесок в перемогу в інформаційній боротьбі

ВІКІМЕЧ 2023 - нагорода за внесок в перемогу в інформаційній боротьбі

Вже вдруге після загибелі ініціатора відзнаки "Вікімеч" Миколи Кравченка "Крука" відбувається визначення і нагородження редакторів Української Вікіпедії за внесок у перемогу України в інформаційній боротьбі проти Російської Федерації.

Цього року Інститут Національного Розвитку (Данііл Коваль) спільно з Київським обласним об’єднанням Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка (Євген Букет) та клубом RAINSHOUSE (Денис Бондаренко) розглянув 12 подань і визначив лауреатів відзнаки "Вікімеч" імені Олега "Raider" Ковалишинa.

Ними стали:
Користувач: Mediafond
Користувач: Андрій Гриценко
Користувач: Стефанко1982

Також журі одноголосно вирішило відзначити посмертно відзнакою "Вікімеч" Володимира Вакуленка, українського письменника, перекладача, вікіпедиста, який був закатований російськими окупантами в травні 2022 року в м. Ізюм Харківської області. Відзнаку, що складається з медальйона та диплома, буде надіслано лауреатам поштою у зв'язку з воєнним станом в країні.

Відзнака носить ім'я Олега «Raider» Ковалишина, редактора української Вікіпедії і добровольця батальйону «Донбас», який загинув у бою 23.05.2014 року за н.п. Карлівка Донецької області. Загинув він у дуже символічний день – 23.V., що є Днем Героїв.

Дивитися на YouTube: