Слово Консула 2023

Слово Консула 2023

Минає третя річниця від дня заснування клубу RAINSHOUSE.

Війна тепер визначає все наше існування. Останній день мирного життя – 23 Лютого 2022 року – наш клуб зустрів у роботі. Вручення премії імені Леоніда Перфецького під назвою «Комікс Року» пройшло у дружній, та все ж таки тривожній атмосфері. 

Всі учасники редколегії та клубу в тій чи іншій формі були дотичні до бойових дій з початку 2014 року. Тому девізом для відзначення «Дня Українського Коміксу» нами було затверджено вислів про те, що «українська культура повинна працювати на підтримку української зброї». З цієї причини (і за повної згоди лауреатів) преміальні кошти були перераховані в благодійний фонд «Повернись живим», а також на рахунки 1-шої окремої штурмової роти ДУК ПС та полку АЗОВ.

Вранці розпочалось повномасштабне вторгнення. Учасники клубу в повному складі долучились до київських загонів тероборони. Саме на кадровій основі клубу RAINSHOUSE було організовано Ukrainian Struggle Centre – англомовний прес-центр для координації міжнародних журналістів та висвітлення боротьби української нації проти російського агресора.

На початку березня в обороні столиці загинув Микола Кравченко «Крук» – великий друг клубу та голова редколегії премії імені Перфецького. Його втрата для нас досі неосяжна. Глорифікації постаті цього Nаціоналіста з великої літери ми присвячуємо багато роботи, зокрема в рамках ініціативи «Меморіал Крука».

Творчість в значній мірі стала на паузу. Військова служба в лавах Збройних Сил України забирає в учасників клубу майже весь вільний час. RAINSHOUSE почав частково повертатись до активної роботи лише у листопаді у звʼязку з демобілізацією Вікторії Рейнс та призначення її керівником клубу.

Проте вся ця робота так чи інакше буде спрямована на одне – перемогу. Просвітницька та волонтерська діяльність, боротьба за Україну в інфопросторі та на фронті – пріорітет RAISHOUSE на наступний рік. Назавжди!

Плани залишимо на потім, зосередемось на діях. Попередні проекту клубу частково заморожені, проте нічого не скасовано. Новий керівник RAINSHOUSE із залученням додаткових людей буде займатись тим, що в нас виходить найкраще.

Ми не дамо згаснути вогню української культури в сучасному світі та примножимо її славу для майбутніх поколінь.

Написав Олексій Рейнс (позивний Консул), засновник клубу RAINSHOUSE, 21 січня 2023 року.