Перше ветеранське видавництво «Орієнтир» стало частиною RAINSHOUSE

Перше ветеранське видавництво «Орієнтир» стало частиною RAINSHOUSE

14 Жовтня 2023 року, в день заснування УПА, ми раді повідомити про повноцінну інтеграцію видавництва «Орієнтир» в структуру RAINSHOUSE.

«Орієнтир» є першим книжковим видавництвом, створеним ветеранами новітньої російсько-української війни ще у 2015 році. Засновники – Микола Кравченко та Марко Мельник, який залишив компанію у 2018 році – проходили службу в лавах батальйону АЗОВ та ставили на меті розгорнути систему випуску якісної проукраїнської літератури.

В подальші роки під керівництвом Миколи Кравченка «Орієнтир» надрукував багато суспільно-важливих праць, таких як фотокниги спогадів «Визволення Маріуполя», «Широкинська операція» та «День Провокатора», а також вже культові роботи з теорії та практики українського націоналізму.

Життя Миколи Кравченка перервалось 14 Березня 2022 року під час оборони Києва. Головного редактора «Орієнтиру» було вбито росіянами біля села Горенка, де доброволець Азова виконував одне з бойових завдань разом зі своїм адʼютантом. Видавництво «Орієнтир» успадкувала Ольга Кравченко – дружина загиблого військового, яка тривалий час обіймала в компанії посаду редактора.

Задля збереження творчої та видавничої спадщини Миколи вона прийняла рішення повністю передати «Орієнтир» – бренд та структуру – засновнику RAINSHOUSE Олексію Рейнсу (позивний «Консул») як акт ідеологічної спадкоємності проекту.

Друг Консул приймав участь у розвитку видавництва «Орієнтир» з 2016 року. Два роки тому – 14 Жовтня 2021 року – Микола Кравченко та Олексій Рейнс підписали Меморандум про стратегічне партнерство та співпрацю між «Орієнтиром» та RAINSHOUSE.

Олексій Рейнс та Микола Кравченко. День Українського Коміксу. База Азову в Києві, 23 Лютого 2022 року, за день до початку повномасштабної війни.

Олексій Рейнс та Микола Кравченко. День Українського Коміксу. База Азову в Києві, 23 Лютого 2022 року, за день до початку повномасштабної війни.

Сьогодні між Ольгою Кравченко та Олексієм Рейнсом було підписано додатковий документ «Імплементація меморандуму ОРІЄНТИР-RAINSHOUSE», який завершує обʼєднання двох проектів. Повний текст:

В продовження духу та букви «Меморандуму про стратегічне партнерство», підписаного 14 Жовтня 2021 року, ветеранське видавництво «ОРІЄНТИР» та клуб RAINSHOUSE оголошують про повноцінну інтеграцію проектів.

З метою збереження ідеологічної спадкоємності творчий та видавничий доробок Миколи Кравченка, а також колективу авторів, отримає новий розвиток.

«ОРІЄНТИР», як перше видавництво, засноване ветеранами новітньої російсько-української війни, продовжить існувати як окремий бренд в рамках структури RAINSHOUSE. Ресурси видавництва будуть примножуватись та розвиватись під координацією засновника клубу.

До того моменту, поки Олексій Рейнс перебуває на військовій службі в Третій штурмовій бригаді ЗСУ, його участь обмежиться координаційним функціоналом.

Команда RAINSHOUSE гідно продовжить справу Миколи Кравченка та поведе «Орієнтир» у майбутнє. Чекайте появи старих видань та нових анонсів на сайті www.rainshouse.com