«Не та книга, про яку він мріяв, проте саме та, що потрібна націоналістам тут і зараз» – надруковано «Nотатки Крука»

«Не та книга, про яку він мріяв, проте саме та, що потрібна націоналістам тут і зараз» – надруковано «Nотатки Крука»

«Nотатки Крука», опубліковані видавництвом RAINSHOUSE – це збірник текстів, написаних головним ідеологом Азову Миколою Кравченком «Круком» в період з 2019 по 2022 роки. В них підіймається широкий спектр питань від теорії українського націоналізму до практичної роботи з виховання членства націоналістичних бойових організацій, зокрема воїнів підрозділу АЗОВ.

Микола Кравченко «Крук» – історик-науковець, учасник бойових дій, член націоналістичної організації «Патріот України» та головний ідеолог Азову. Людина, що зробила величезний вклад в розвиток українського націоналізму та відігравала провідну роль у формуванні світогляду бійців легендарного полку АЗОВ.

Крук загинув  в обороні Києва 14 Березня 2022 року – у День Добровольця. До ствердження цієї дати як свята Микола багато сам зробив як начальник кадрової служби добровольчого батальйону АЗОВ.

В назву «Nотатки Крука» закладено декілька значень: перше –  латинська літера N –   ідеологічний наголос та частина «Ідеї Nації». Того самого знаку, що є фактичним символом українського націоналізму в 21 сторіччі.

На задній частині обкладинки зображений шеврон, присвячений памʼяті головного ідеолога Азову. Силует ворона на ньому повністю повторює логотип видавничої фірми Миколи Кравченка «Крука». Після повномасштабного вторгнення саме бійці з цим шевроном визволяли Київщину та Херсонщину, бились на Запорізькому напрямку та тримали фортецю Бахмут.

Книга унаслідувала свою назву від однойменного блогу Миколи Кравченка про історію, ідеологію та геополітику.

Дата виходу книги також символічна: 31 серпня 2005 року –  день, коли Микола отримав своє псевдо «Крук». Саме тоді він долучився до українського націоналістичного руху, підійшовши до мобілізаційного пункту організації «Патріот України», який знаходився біля Харківського Університету імені Каразіна.

Микола Кравченко був неймовірною людиною та великим другом клубу RAINSHOUSE, тож видавництво прагне закарбувати його слова та ідеї в «Nотатках». Вступне слово написав друг Миколи письменник Олексій Рейнс – зараз військовий Третьої Штурмової Бригади. Саме Олексій роками допомагав Миколі вести його блог.

Всі кошти з видання будуть направлені на розвиток Меморіалу Крука, що вшановує та зберігає пам’ять про героя. Книга видана за повною згодою з дружиною Миколи –  Ольгою Кравченко, яка зараз є військовослужбовицею Патронатної служби Азову.