Комікс Року 2022 // щорічна премія ім. Леоніда Перфецького

Комікс Року 2022 // щорічна премія ім. Леоніда Перфецького

Незважаючи на триваючу повномасштабну війну, культурницьке життя не стоїть на паузі. 23 Лютого вже третій рік поспіль відзначається громадськістю як День Українського Коміксу, і вдруге в цей день клуб RAINSHOUSE разом з організаціями-партнерами проводить премію імені Леоніда Перфецького під назвою «Комікс Року».

У 2022 році українські митці перетворились на українських воїнів. Тепер супергерої живуть серед нас, воюючи на передовій. Весь світ надихається подвигом Збройних Сил України – і оспівує їх у своїх творах, зокрема і в коміксах. Лауреат премії «Комікс Року 2022» – це американський журналіст Майк Томпсон. В його особі редколегія премії імені Леоніда Перфецького вирішила подякувати кожному митцю вільного демократичного світу, який не стоїть осторонь війни в Україні та підтримує наш героїчний народ своєю творчістю. Мистецтво не може бути поза політикою в моменти, коли йде в прямому сенсі боротьба добра зі злом, коли на наших очах твориться історія.

Війна триває. Більшість членів редколегії премії Перфецького з лютого 2022 року служать у лавах Збройних Сил України. На жаль, голова редколегії, один з ініціаторів премії Микола Кравченко «Крук», загинув у березні під час оборони Києва. В боротьбі за Україну «Крук» віддав найдорожче, що мав — своє життя. Деталі про комікс-переможець та премію – у нашому відео на YouTube.

Грошову частину премії передано на допомогу пораненим українським воїнам патронатній службі «Янголи Азову». Саме ця служба займалась реабілітацією героя коміксу-переможця «Торка», захисника «Азовсталі». Просто зараз на полі бою Збройні Сили України виборюють право української нації на власне життя, на власну культуру, на власну мову. Не втрачайте присутність духу. Україна неодмінно переможе.

*Премія імені Леоніда Перфецького є щорічною недержавною нагородою, ініційованою клубом RAINSHOUSE на волонтерських засадах.