#КольоризованаІсторія: спецпроект від клубу RAINSHOUSE

#КольоризованаІсторія: спецпроект від клубу RAINSHOUSE

Під час підготовки видання книги «Перфецький. Ілюстрована монографія» ми багато працювали із зображеннями. Необхідність реставрації та кольоризації фотографій стала наріжним каменем нашої праці. Аудиторія високо оцінила ці зусилля – сьогодні оброблені нами знімки Леоніда Перфецького та його картин широко публікуються в мережі як зразок якісного збреження української історичної пам'яті у світлинах.

За останній рік ми неодноразово повертались до епізодичної реставрації інших фотографій. Кольоризовані нами знімки Тараса Шевченка, Миколи Гоголя, Євгена Коновальця, Миколи Сціборського та Петра Болбочана вільно використовуються користувачами на плакатах, банерах та навіть аватарках. Бачити національних героїв такими, якими вони виглядали для своїх сучасників – справжня радість для кожного українця, що цікавиться власною історією.

Не використовувати отримані нами знання з реставрації та кольоризації фотографій вважаємо моральним злочином. Тому в 2022 році клуб RAINSHOUSE оголошує безстроковий спецпроект. Ми регулярно будемо публікувати знімки, оброблені нашою командою для усіх бажаючих.

Окрім цього нами було прийнято стратегічне рішення ніяк не «помічати» оброблені нами фото вотермарками. Всі світлини, опубліковані в рамках спецпроекту #КольоризованаІсторія, будуть розповсюджуватись абсолютно безкоштовно. Ми будемо вдячні за посилання на наш клуб – проте вам не потрібно ніякого окремого дозволу, аби використовувати ці фото у будь-яких своїх проектах.

Історія – це цікаво. В наступні місяці ми покажемо вам, що це ще й дуже яскраво! 

Написав Олексій Рейнс (позивний Консул), засновник клубу RAINSHOUSE, січень 2022 року.